Deze overheerlijke cheesecake zit vol eiwitten op 2 manieren te bereiden met en zonder bodem. Dat maakt deze cheesecake een perfect gerecht voor elke gelegenheid. Heerlijk als ontbijt, dessert of snack.
Voedingswaarde per portie (8 porties) incl. bodem. | Voedingswaarde per portie (8) zonder bodem |
Calorieën: 306 kcal | Calorieën: 135 kcal |
Eiwitten: 12 gram | Eiwitten: 11 gram |
Koolhydragen: 28 gram | Koolhydraten: 14 gram |
Vetten: 16 gram | Veten: 3 gram |
Ingrediënten:
Bodem | Cheesecake vulling | Topping |
130gr Verkade koekjes langetjes kaneel 80 gr kokosolie |
227gr roomkaas light 46gr Eiwit 60ml Maple syrup 65gr Nutrition united whey protein vanilla 1tl kaneel 60gr tarwe bloem ½ tl bakpoeder 3 el vloeibaar zoetstof |
½ el kaneel 2 tl vloeibaar zoetstof |
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175graden.
Maal de kaneel koekjes in een blender of keukenmachine fijn, smelt de kokosolie, meng de koekjes en kokosolie door elkaar.
Doe de bodem in een ingevette of met bakpapier bedekte taartvorm, druk stevig aan met een lepel, zet de bodem 10 minuten in de koelkast.
Meng vervolgens de roomkaas, vloeibaar eiwit en maple syrup tot een glad mengsel met een mixer, voeg dan de vanille whey, kaneel, tarwe bloem, bakpoeder en vloeibaar zoetstof toe meng dit goed door elkaar met de mixer tot een glad beslag mix nog 1 minuut op de hoogste stand.
Giet het beslag op de koekjes bodem, meng nu de ingrediënten van de topping door elkaar en verdeel deze over het beslag. Doe vervolgens de taart gedurende 30 minuten in de oven.
Laat de cheesecake afkoelen buiten de oven, als deze voorledig afgekoeld is zet de cheesecake in de koelkast voor minimaal 8uur.