Proteine kaneel cheesecake

Deze overheerlijke cheesecake zit vol eiwitten op 2 manieren te bereiden met en zonder bodem. Dat maakt deze cheesecake een perfect gerecht voor elke gelegenheid. Heerlijk als ontbijt, dessert of snack.

Voedingswaarde per portie (8 porties) incl. bodem. Voedingswaarde per portie (8) zonder bodem
Calorieën: 306 kcal Calorieën: 135 kcal
Eiwitten: 12 gram Eiwitten: 11 gram
Koolhydragen: 28 gram Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 16 gram Veten: 3 gram

Ingrediënten:

Bodem Cheesecake vulling Topping
 130gr Verkade koekjes langetjes kaneel
80 gr kokosolie
 227gr roomkaas light
46gr Eiwit
60ml Maple syrup
65gr Nutrition united whey protein vanilla
1tl kaneel
60gr tarwe bloem
½ tl bakpoeder
3 el vloeibaar zoetstof
 ½ el kaneel
2 tl vloeibaar zoetstof

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175graden.

Maal de kaneel koekjes in een blender of keukenmachine fijn, smelt de kokosolie, meng de koekjes en kokosolie door elkaar.
Doe de bodem in een ingevette of met bakpapier bedekte taartvorm, druk stevig aan met een lepel, zet de bodem 10 minuten in de koelkast.

Meng vervolgens de roomkaas, vloeibaar eiwit en maple syrup tot een glad mengsel met een mixer, voeg dan de vanille whey, kaneel, tarwe bloem, bakpoeder en vloeibaar zoetstof toe meng dit goed door elkaar met de mixer tot een glad beslag mix nog 1 minuut op de hoogste stand.

Giet het beslag op de koekjes bodem, meng nu de ingrediënten van de topping door elkaar en verdeel deze over het beslag. Doe vervolgens de taart gedurende 30 minuten in de oven.
Laat de cheesecake afkoelen buiten de oven, als deze voorledig afgekoeld is zet de cheesecake in de koelkast voor minimaal 8uur.