Heerlijk proteïne bananen brood met walnoten en pure chocola. Gemakkelijk te bereiden.
Perfect als ontbijt of snack
Voedingswaarde: (per portie) | Recept voor 12 porties |
Calorieën: | 212kcal |
Vetten: | 6 gram |
Koolhydraten: | 31 gram |
Eiwitten | 7 gram |
Ingrediënten 3 Bananen 2 eieren 60gr havermout 60gr pindakaas 1 theelepel bakpoeder 40gr Rietsuiker 120gr havermoutmeel 40gr Nutrition United whey protein creamy vanilla 80gr maple syrup 1 theelepel zout 120ml amandelmelk ongezoet Topping: ½ Banaan 28gr walnoten 25gr smelt chocola puur |
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de amandelmelk, havermout en pindakaas in een kom, en zet deze apart.
Doe de 3 bananen in een schaal en prak deze met een vork fijn, voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe (eieren, bakpoeder, whey, havermoutmeel, rietsuiker, maple syrup, zout) mix vervolgens alle ingrediënten door elkaar met een mixer tot een glad beslag. Voeg het mengsel van pindakaas, havermout en amandelmelk hieraan toe en mix nogmaals 1 minuut op de hoogste stand met de mixer.
Doe een vel bakpapier in de cakevorm en giet hier vervolgens u beslag in (TIP: knip het bakpapier rondom af als u het beslag eraan toe gevoegd hebt).
Snijd de ½ banaan in plakjes en leg deze op het brood beslag, voeg ook nog de walnoten toe.
Doe het brood gedurende 50 minuten in de oven op 175graden.
Laat vervolgens het bananen brood afkoelen en haal deze uit de vorm, maak de smelt chocola klaar zoals op de verpakking beschreven staat, giet deze vervolgens over uw bananen brood.
Serveertip: Serveer het bananenbrood met pindakaas of hazelnootpasta.
Bereidingsduur: Voorbereiding: 15 minuten Bereiding 50 minuten |
Benodigdheden: 2 mengkommen 1 mixer 1 keukenweegschaal 1 cakevorm 1 vel bakpapier |