Heerlijke custard taart met whey protein. Deze heerlijke taart is de perfecte snack of ontbijt.
Ingrediënten (bodem): |
125gr zwarte bonen |
2 eieren (M) |
10gr cacaopoeder |
10ml vloeibare zoetstof |
5gr bakpoeder |
Ingrediënten custard: |
400ml water |
50gr custard (koopmansbakken) |
25gr whey protein creamy vanilla |
Sweet drops bourbon-vanille |
Ingrediënten fruitlaag: |
100gr frambozen |
1 blad gelatine |
Toppings: |
15gr golden pearls (sprinklelicious) |
Bereidingswijze:
- Spoel de zwarte bonen schoon met koud water en mix alle ingrediënten voor de bodem tot een egaal beslag
- Doe dit beslag in een ingevette springvorm ( 14cm ) en bak de bodem af op 180 graden, zo’n 15-18 minuten.
- Laat de bodem goed afkoelen.
- Doe alle ingrediënten voor de custard laag in een steelpannetje en klop dit met een garde totdat er geen klontjes meer zijn.
- Warm dit op laag vuur al roerend op (& blijven roeren.) Op een gegeven moment krijgt de custard een pudding-achtige structuur.
- Stort de custard op de zwarte bonen bodem en laat dit een aantal uren opstijven.
- Week een blaadje gelatine 5 minuten in koud water. Blend ondertussen de frambozen egaal en warm deze op. Los de gelatine op in dit mengsel en stort dit op je taartje. Laat opnieuw een aantal uren opstijven in de koelkast (of overnight).
- Daarna kun je de springvorm voorzichtig open klikken en het custard taartje optioneel decoreren. Ik koos voor een golden touch!
Voedingswaarden (zonder toppings) |
Calorieën: 616kcal |
Eiwitten: 48,4 gram |
Vetten: 13,3 gram |
Koolhydraten: 67,4 gram |
Recept van Balans_in_de_keuken