Nutrition united

Aminozuren

Aminozuren

snelle levering!

Voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden!

Gratis verzending

Bij bestellingen boven de € 50,00
 

Veilig online

Eenvoudig betalen via Ideal
 

Wat is BCAA?

BCAA oftewel branched chain amino acids bevat de stoffen leucine, isoleucine en valine. Dit zijn 3 essentiële aminozuren en worden snel opgenomen door het lichaam. De meeste aminozuren worden afgebroken door het lichaam echter doen deze hun werk in het spier en vetweefsel waardoor tijdens inspanning  deze worden omgezet als energie en brandstof voor het lichaam. BCAA krijgen we ook binnen uit eiwitrijk voedsel echter is uit wetenschappelijke studies gebleken dat BCAA-supplementen vermoeidheid kunnen uitstellen. Het stofje leucine heeft effect op de toename van spiermassa en spierherstel dit komt omdat dit stofje de spieren harder laten werken ook houdt leucine de bloedsuikerspiegel op pijl.

Wanneer BCAA gebruiken?

BCAA kun je het beste tijdens of na het sporten nemen. BCAA heeft een inwerkingsduur van ongeveer 30/60 minuten. Omdat bcaa voor spierherstel en spiergroei zorgt wil je dit dus optimaliseren na je workout.

Ze kunnen ook gebruikt worden als tussendoortje tijdens lange trainingssessies om energie te behouden en de spierherstel te versnellen. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat BCAA's niet de enige bron van voeding voor sporters moeten zijn en dat een gebalanceerd dieet ook belangrijk is voor een gezonde levensstijl en sportprestaties.

Wat doet BCAA precies?

BCAA is een aminozuur wat direct wordt opgenomen door je spieren. Dit belangrijke aminozuur zorgt voor spierherstel, spiergroei en eiwitsynthese in de spieren door deze aspecten behaal je de meeste resultaten uit je progressie. Als je doel afvallen en shredded worden is kan bcaa er ook bij helpen dat je geen spiermassa verliest tijdens intensieve cardio workout.

BCAA's werken door direct te worden opgenomen in de spieren en daar te helpen bij de productie van eiwitten. Ze kunnen ook helpen om de afgifte van insuline te stimuleren, wat kan helpen bij het opbouwen van spiermassa. Bovendien kunnen BCAA's ook helpen om vermoeidheid en spierpijn te verminderen door het verminderen van de afgifte van serotonin in de hersenen.

Ze kunnen ook nuttig zijn voor mensen die een caloriearm dieet volgen om gewicht te verliezen, omdat ze kunnen helpen om de spiermassa te behouden terwijl het lichaam vet verliest. BCAA's zijn ook nuttig voor mensen die herstellen van een ziekte of een operatie, omdat ze de spierherstel en -groei kunnen bevorderen.

BCAA vrouwen?

BCAA is niet voor niets reuze populair onder de vrouwen. BCAA kan je als vrouw super veel helpen om jou droomlichaam te creëren. Dit aminozuur zorgt voor meer spiermassa en meer spierkracht waardoor je als vrouw tussen alle big boys in het krachthok kan meedoen. Doordat je meer spierkracht ervaart ontwikkeld en automatisch meer spiermassa en krijgt je lichaam meer definitie. Ook bevatten BCAA-aminozuren een hoog eiwitgehalte en een laag caloriegehalte dit past dan ook prefect als je in een calorie tekort zit.

Bijwerkingen BCAA?

* bcaa kan het slaapritme verstoren wanneer deze in de avond wordt genomen. * Bcaa kan impact hebben op de bloedsuikerspiegel daarom is het advies om 2 weken voor en na een operatie geen BCAA te gebruiken

#NutritionUnited

take it to the next level.

10 tips voor een summer body

10 tips om slank de zomer in te gaan. Iedereen kent het wel het wordt weer lente in ons land en de winter/corona kilo’s zitten lees meer

Supplementen tijdens de zwangerschap

Welke voedingssupplementen zijn er veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap? lees meer

Welk supplement voor spierherstel?

Vitamine D, omega-3 vetzuren, creatine en gelatine in combinatie met vitamine C kunnen het herstel bevorderen. lees meer

Pak je voordeel !

Schrijf je in

ontvang als eerste onze members aanbiedingen